Порівняння
Головна / Блог / Як привезти авто зі США без розмитнення?

Як привезти авто зі США без розмитнення?

Привезти авто зі США без розмитнення можна лише в особливих випадках. Дізнайтесь, що про це говориться у законодавстві України. Можливо, ваші обставини відповідають цим вимогам.

1 391
5 хв на читання
5/5 (2 голоси)

Нульовий митний збір, який набув чинності 24 березня 2022 року, більше не діє з 1 липня 2022 року (законопроєкт №7418). Проте українські автомобілісти продовжують шукати можливості, як привезти авто зі США без розмитнення. На жаль, якщо у вас немає пільг, передбачених законодавством, або особливих обставин, вам доведеться додатково заплатити близько 40% до оцінювальної вартості автомобіля. Пропонуємо розглянути деякі статті Закону України про митне регулювання, які вас зацікавлять.

Правила та умови, як купити машину без розмитнення

Згідно з Митним Кодексом України, пересуватися на нерозмитнених транспортних засобах дозволено лише окремим групам громадян та резидентам держави. Вільне ввезення закордонних автомобілів через кордон дозволяється:

  1. Інвалідам, які отримали авто зі США як гуманітарну допомогу. Цей факт підтверджується документально. На контрольному пункті необхідно пред’явити документ, підписаний органами соціального захисту. Це досить поширений варіант, як не розмитнювати авто в Україні.
  2. Резидентам, яким дістався автомобіль як приз на конкурсі чи змаганні. Нотаріально засвідчений документ має бути підписаний у країні проведення заходу.
  3. Українським громадянам із правом отримання спадщини за межами нашої держави. Нотаріальні органи країни заповідача надають підписане підтвердження на право володінням машиною.
  4. Резидентам, які мають дозвіл на проживання в Україні та планують переїхати сюди назавжди. Розібратися в усіх юридичних тонкощах цього процесу допоможуть адвокати.

Відповідаючи на запитання, як можна не розмитнювати авто, згадаємо ще дві категорії транспортних засобів, для яких при оформленні діятимуть нульові тарифи. До них відносяться автомобілі для ЗСУ та електрокари. Також вдвічі дешевше обійдеться проходження прикордонного контролю для гібридних автомобілів. Дізнайтеся докладніше про закони ввезення авто, щоб уникнути непередбачених витрат. Водночас Верховна Рада розглядає кілька законопроєктів, які допоможуть спростити розмитнення транспортних засобів:

  1. Скасування збору до Пенсійного фонду (3-5%). Податок не стягуватиметься при здійсненні першої реєстрації машини.
  2. Нова формула розрахунку. У законопроєкті пропонується під час розрахування митних зборів брати до уваги лише вік ТЗ, тип та об’єм двигуна, а не оцінювальну вартість.

Дізнавшись про розмитнення авто в Україні, ви зможете зекономити на покупці машини з Америки. Наприклад, протягом 10 днів після ввезення транспортного засобу на територію України його потрібно розмитнити та зареєструвати. Інакше передбачаються значні штрафи. Як показує практика, затримки здебільшого спостерігаються через відсутність повного пакета документів.

Використання нерозмитнених автомобілів

Законодавством України передбачено кілька випадків, як не розмитнювати авто зі США. Згідно зі статтями 95 та 381 відповідного кодексу, такою машиною дозволяється пересуватися:

  • протягом 5 днів, кожного разу перетинаючи той самий прикордонний пункт;
  • протягом 10 днів за умови виїзду та повторного в’їзду з різних митниць;
  • необмежений термін у разі ДТП (надається документальне підтвердження);
  • 12 місяців при особистому користуванні нерезидентами (ТЗ має бути зареєстровано в українському консульстві в країні іноземця).

На авто зі США, які належать нерезидентам, можуть вільно їздити й українці. Для цього громадяни України мають бути вписані в технічний паспорт автомобіля в країні власника машини. Єдине, після закінчення зазначеного терміну, тобто 12 місяців, правовласник (нерезидент) зобов’язаний перетнути кордон і знову в’їхати на територію нашої держави. Однак цього можна уникнути, якщо закордоном оформити транспортний засіб на українця, наприклад, який працює у закордонній компанії. За таким принципом часто й проводиться весь процес купівлі авто великими фірмами.

Допоможемо з розмитненням швидко та в рамках закону

Пройти митний контроль доволі непросто. Вам потрібно зібрати всі необхідні документи, при цьому вони мають бути правильно оформлені та подані згідно з приписами. Заплатити всі зазначені податки:

  • мито на ввезення (10%);
  • ПДВ (20%);
  • акциз (залежить від віку авто зі США, типу та об’єму двигуна);
  • збір до Пенсійного фонду (3-5%).

Ці розрахунки проводяться на основі оцінювальної вартості транспортного засобу, яку визначають працівники митниці. Проте наші експерти знають, як заощадити на розмитненні та як доставити авто зі США в Україну за зниженими тарифами.

Ви запитаєте, в чому тоді економія, якщо все одно доведеться платити за послуги нашій компанії W8 Shipping. Справа в тому, що з нами ви заощаджуєте свій час, а зрештою й гроші, тому що за прострочення йдуть значні штрафи. Фахівці нашої фірми добре знаються на кожному пункті Митного кодексу. Тому довіритися нам — це добрий шанс зберегти свою нервову систему, бо нервові клітини не відновлюються.

🖋️ Економія полягає не в заощадженні, а у відборі

Едмунд Бьорк

Більш того, ми пропонуємо не тільки допомогти з розмитненням машин з Америки, але й вибором найкращих лотів. Наші експерти знають, де можна купити авто з аукціону на вигідних умовах. У результаті ваша економія становитиме до 40-50%. Дізнайтеся у наших менеджерів про всі подробиці такої привабливої пропозиції.

Поділитися:

Для покращення роботи нашого сайту ми використовуємо анонімні дані, надані файлами cookies. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтесь з нашим використанням файлів cookie